SNEL | CONCREET | RESULTAATGERICHT

Referenties

Fore Freedom: sales enablement in optima forma

Meer deals gesloten door gerichtere opvolging van leads en meer inzicht in verkoopprocessen

Meer deals gesloten door gerichtere opvolging van leads en meer inzicht in verkoopprocessen

100% digitale offerte-afhandelingen voor versnelling vraagbundelingen

100% digitale offerte-afhandelingen voor versnelling vraagbundelingen

Sales werkt uitsluitend in HubSpot, adoptiegraad van 91% onder totale personeelsbestand

Sales werkt uitsluitend in HubSpot, adoptiegraad van 91% onder totale personeelsbestand

Jorrit Berendsen – Fore Freedom

“Voor onze salesprocessen kunnen we niet meer zonder het HubSpot CRM. Sinds de implementatie hebben we duidelijk zicht op wat er speelt, vanaf het moment van verkoop tot aan de levering. Het systeem werkt intuïtief en ook de samenwerking met Presult verloopt prettig. Verder is het fijn dat Presult ook na de livegang ondersteunt met optimalisaties en aanvullend advies. Zonder onze gezamenlijke inzet hadden we dit nooit zo snel kunnen realiseren.”

Jorrit Berendsen – Fore Freedom

Fore Freedom legt open glasvezelnetwerken aan op Nederlandse bedrijventerreinen. Het bedrijf begeeft zich op een dynamisch speelveld. Snel kunnen schakelen is van essentieel belang om nieuwe business binnen te halen. Vanwege de extra werkdruk door de enorm snelle groei van de onderneming en de uitbreiding van het team, was het noodzaak om werkprocessen efficiënter in te richten en de bestaande salesmethodiek te herzien. Laatstgenoemde voldeed niet meer om de groei(ambitie) een passend vervolg te geven en gaf bovendien onvoldoende sturingsinformatie.

Met het oog op salesondersteuning schakelde Fore Freedom Presult in voor de implementatie van Sales en Marketing Hub van HubSpot.

Over Fore Freedom

Fore Freedom heeft op ruim 160 Nederlandse bedrijventerreinen collectieve glasvezelnetwerken gerealiseerd. Een imposant aantal, maar de markt is nog niet verzadigd. Op bedrijventerreinen waar nog geen fysieke netwerken van concurrenten liggen, start het bedrijf daarom continue nieuwe vraagbundelingstrajecten. Voor het voeren van kosten-batenanalyses moet Fore Freedom kunnen vertrouwen op betrouwbare gegevens. Dat geldt ook voor de operatie; data die al vroeg in het klantproces wordt verzameld is relevant voor bijvoorbeeld aansluitwerkzaamheden, facturaties en aftersales.

De uitdaging

Fore Freedom behaalde goede verkoopresultaten, maar had het gevoel dat er meer mogelijk moest zijn. De belangrijkste uitdagingen:

 1. Meer overzicht en controle op bestaande verkoopprocessen. Hoeveel deals zitten er in de pijplijn? Met welke leads is er contact geweest? Op welke terreinen liggen verkoopkansen?
 2. Sales gerichter leads opvolgen na marketingacties op bedrijventerreinen. Welke bedrijven hebben de actie gezien en hebben mogelijk interesse in een nieuwe glasvezelverbinding?
 3. Digitaliseren van salesprocessen. Hoe verminderen we handmatige handelingen bij het afhandelen van offertes en orders?

Hubspot quote

De oplossing

Dankzij de implementatie van HubSpot Marketing Hub en Sales Hub verlopen de salesprocessen van Fore Freedom stukken efficiënter, is communicatie met klanten uniformer en is er een extra controlemechanisme ingebouwd zodat werk niet meer onverhoopt blijft liggen.

HubSpot Sales Hub (Enterprise)

De implementatie van Sales Hub heeft gezorgd voor gerichtere follow-up communicatie en de slagingskans van deals vergroot. Door de geïntegreerde salespijplijnen is goed inzichtelijk welke deals in het verschiet liggen. Ze helpen onder andere om omzetkansen te voorspellen en obstakels in het verkoopproces te identificeren. Onderstaande functionaliteiten zijn voor Fore Freedom ingericht voor optimaal gebruik:

 • CRM. Alle klantinteracties worden in het CRM van HubSpot geregistreerd. Dit zorgt voor goed overzicht in salesprocessen en heeft de frictie tussen afdelingen en hun interne processen weggenomen;
 • Offertemodule. Voorheen kregen klanten offertes aangeleverd die ze zelf dienden in te vullen. Dit vertraagde het proces en leidde ertoe dat de ingevulde informatie niet altijd accuraat was. Door gebruik te maken van de offertemodule van HubSpot zijn alle in het CRM bekende gegevens vooraf ingevuld en hoeft de klant deze alleen nog maar digitaal te ondertekenen;
 • Dashboarding. Dankzij onze dashboards hebben (sales)managers nu de beschikking over waardevolle sturingsinformatie. Het is bijvoorbeeld direct zichtbaar in welke fase de deals zich bevinden. Op projectniveau is inzichtelijk gemaakt wat de stand van zaken is en welke actiepunten nog open staan. Ook kan Fore Freedom dankzij een door Presult verzorgde data-integratie nauwkeuriger de netwerkwaarde van bedrijventerreinen bepalen;
 • Workflows en sequences. Door geautomatiseerde taken en reminders aan te maken heeft Presult slimme procescontrolestappen ingebouwd voor operationeel verantwoordelijken (accountmanagers, medewerkers op finance, et cetera). Zodra deals in de volgende fase belanden, krijgen de betreffende medewerkers automatisch een notificatie en/of taak toegewezen voor de juiste opvolging. Zij hoeven deze acties niet meer zelf aan te maken of na te lopen en dat bespaart veel tijd;
 • E-mailtemplates. Geheel in overeenstemming met de brandguide heeft Presult 30+ e-mailtemplates opgesteld voor verschillende stadia in het communicatieproces met klanten. Door het standaardiseren van e-mails wordt deze vorm van klantcontact efficiënter, uniformer en geheel in overeenstemming met de brandguide ingericht.

Hubspot nieuwe deal

HubSpot Marketing Hub (Starter)

Voor diverse vraagbundelingstrajecten ondersteunt Presult daarnaast met marketingactiviteiten. Voor dit doel wordt gebruikgemaakt van onderstaande functionaliteiten van HubSpot Marketing Hub:

 • Landingspagina’s en formulieren. Om leads op de juiste wijze te registreren in het CRM zijn landingspagina’s met formulieren aangemaakt via HubSpot. Vanuit diverse advertentiecampagnes zijn websitebezoekers naar deze landingspagina’s geleid;
 • Mailings. Naast advertentiecampagnes worden ook (gestandaardiseerde) direct mailings verstuurd naar bedrijven op de getargete bedrijventerreinen.

Datakoppelingen (API’s)

Fore Freedoms eigen salesteam werkt voor klantcontact en -registratie inmiddels uitsluitend met HubSpot. Partners van Fore Freedom werken vooralsnog met een andere omgeving: een inhouse ontwikkeld partnerportaal. Presult heeft ervoor gezorgd dat deals en offertes die via het partnerportaal worden ingeschoten, automatisch in HubSpot worden geregistreerd.

Trainingssessies op locatie

Presult heeft meerdere trainingssessies bij Fore Freedom op kantoor verzorgd. Hierbij zijn de benodigde handvatten aangereikt om zelfstandig met HubSpot aan de slag te gaan. Tussentijds blijft Presult het aanspreekpunt voor vragen over functionaliteiten en overige HubSpot-gerelateerde zaken.

Waarom Presult

Fore Freedom heeft voor Presult gekozen vanwege…

 • … de mogelijkheid om zowel de technische implementatie als de inhoudelijke invulling bij één partij onder te brengen;
 • … de kennis van data en het koppelen hiervan met betrekking tot de partnersystemen;
 • … de ervaring met de implementatie van HubSpot-functionaliteiten;
 • … de no-nonsense ondersteuning voor salesteams, gericht op meer en eenvoudiger verkopen.

Presult: externe marketing die voelt als intern

Copyright 2013-2024 - Presult | Algemene voorwaarden | Privacy policy | Cookiebeleid