Fore Freedom

Sales enablement in optima forma
Presult - Fore Freedom - Digitale Sales

Van werkdruk naar werklust

: Efficiënte processen en salesinnovatie op bedrijventerreinen

Fore Freedom legt open glasvezelnetwerken aan op Nederlandse bedrijventerreinen. Het bedrijf begeeft zich op een dynamisch speelveld. Snel kunnen schakelen is van essentieel belang om nieuwe business binnen te halen. Vanwege de extra werkdruk door de enorm snelle groei van de onderneming en de uitbreiding van het team, was het noodzaak om werkprocessen efficiënter in te richten en de bestaande salesmethodiek te herzien. Laatstgenoemde voldeed niet meer om de groei(ambitie) een passend vervolg te geven en gaf bovendien onvoldoende sturingsinformatie.

Met het oog op salesondersteuning schakelde Fore Freedom Presult in voor de implementatie van Sales en Marketing Hub van HubSpot.

De uitdaging

Fore Freedom behaalde goede verkoopresultaten, maar had het gevoel dat er meer mogelijk moest zijn. De belangrijkste uitdagingen:

Meer overzicht en controle op bestaande verkoopprocessen.

Sales gerichter leads opvolgen na marketingacties op bedrijventerreinen.

Digitaliseren van salesprocessen.

Jorrit Berendsen
Jorrit Berendsen Software Development Manager, Fore Freedom

“Voor onze salesprocessen kunnen we niet meer zonder het HubSpot CRM. Sinds de implementatie hebben we duidelijk zicht op wat er speelt, vanaf het moment van verkoop tot aan de levering. Het systeem werkt intuïtief en ook de samenwerking met Presult verloopt prettig. Verder is het fijn dat Presult ook na de livegang ondersteunt met optimalisaties en aanvullend advies. Zonder onze gezamenlijke inzet hadden we dit nooit zo snel kunnen realiseren.”

De oplossing

Dankzij de implementatie van HubSpot Marketing Hub en Sales Hub verlopen de salesprocessen van Fore Freedom stukken efficiënter, is communicatie met klanten uniformer en is er een extra controlemechanisme ingebouwd zodat werk niet meer onverhoopt blijft liggen.

HubSpot Sales Hub (Enterprise)

De implementatie van Sales Hub heeft gezorgd voor gerichtere follow-up communicatie en de slagingskans van deals vergroot. Door de geïntegreerde salespijplijnen is goed inzichtelijk welke deals in het verschiet liggen. Ze helpen onder andere om omzetkansen te voorspellen en obstakels in het verkoopproces te identificeren. Onderstaande functionaliteiten zijn voor Fore Freedom ingericht voor optimaal gebruik:

CRM

Offertemodule

Dashboarding

Workflows en sequences

E-mailtemplates

De oplossing

HubSpot Marketing Hub (Starter)

Voor diverse vraagbundelingstrajecten ondersteunt Presult daarnaast met marketingactiviteiten. Voor dit doel wordt gebruikgemaakt van onderstaande functionaliteiten van HubSpot Marketing Hub:

  • Landingspagina’s en formulieren. Om leads op de juiste wijze te registreren in het CRM zijn landingspagina’s met formulieren aangemaakt via HubSpot. Vanuit diverse advertentiecampagnes zijn websitebezoekers naar deze landingspagina’s geleid;
  • Mailings. Naast advertentiecampagnes worden ook (gestandaardiseerde) direct mailings verstuurd naar bedrijven op de getargete bedrijventerreinen.

Datakoppelingen (API’s)

Fore Freedoms eigen salesteam werkt voor klantcontact en -registratie inmiddels uitsluitend met HubSpot. Partners van Fore Freedom werken vooralsnog met een andere omgeving: een inhouse ontwikkeld partnerportaal. Presult heeft ervoor gezorgd dat deals en offertes die via het partnerportaal worden ingeschoten, automatisch in HubSpot worden geregistreerd.

Trainingssessies op locatie

Presult heeft meerdere trainingssessies bij Fore Freedom op kantoor verzorgd. Hierbij zijn de benodigde handvatten aangereikt om zelfstandig met HubSpot aan de slag te gaan. Tussentijds blijft Presult het aanspreekpunt voor vragen over functionaliteiten en overige HubSpot-gerelateerde zaken.

Fore Freedom quote

Waarom Presult

: Fore Freedom heeft voor Presult gekozen vanwege…

  • … de mogelijkheid om zowel de technische implementatie als de inhoudelijke invulling bij één partij onder te brengen
  • … de kennis van data en het koppelen hiervan met betrekking tot de partnersystemen
  • … de ervaring met de implementatie van HubSpot-functionaliteiten
  • … de no-nonsense ondersteuning voor salesteams, gericht op meer en eenvoudiger verkopen

Net zo succesvol worden met jouw bedrijf als Fore Freedom?

Wij staan voor je klaar

Plan een adviesgesprek