Facebook-campagnes nu direct via Mailchimp

In het kort

 

MailChimp heeft afgelopen week haar eigen Facebook advertentiecampagnes geïntroduceerd. Daarmee wil MailChimp haar klanten nog meer opties bieden om klanten te bereiken en verkopen van producten te realiseren.

Hier lees je meer over de functionaliteiten en wat de voordelen zijn…

Vereenvoudigd Facebook-advertenties maken

MailChimp vereenvoudigde het hele proces om Facebook advertentiecampagnes te maken en ze lieten een aantal beta testers het beschrijven. Zij noemden het simpel en enorm snel. “Het is meer dan alleen een nieuwsbrieftool, het is een tool die ons professioneler maakt, waardoor wij kunnen doorgroeien”, aldus een van de klanten van MailChimp.

De CEO van MailChimp zegt: “Toen we klanten interviewden wat ze precies wilden, was dat voor ons zeer duidelijk. Neem de MailChimp-magie over naar andere marketingkanalen. We hebben geluisterd en dat is waarom we Facebook hebben gekozen.”

Presult Blog MailChimp

Alles onder een dak: E-mail marketing & Facebook

In een interface net als MailChimp kun je in slechts een paar stappen een complete Facebook-campagne realiseren. Het ontwerp, targeting en budget instellen, en hij kan live. Bedrijven houden hun klantgegevens en productfoto’s in MailChimp zelf, daarom is het de perfecte plek om een campagne op te zetten. En omdat je gebruikers kunt synchroniseren, kan MailChimp nu zelfs uw ROI (return of investment) en je verkoopcijfers laten zien.

Het beste van dit alles: je betaalt niks aan MailChimp. Je betaalt alleen de advertentiekosten aan Facebook.

Meer van je marketing op een plek

Facebook Ad campagnes hebben nog meer voordelen, naast snelheid en eenvoud. De combinatie van je initiatieven op het gebied van e-mailmarketing samen met je Facebook-advertenties zorgt voor een geïntegreerde marketingcampagne.

En als je een e-commerce gebruiker bent, en je winkel is aangesloten, kun je niet alleen statistieken zoals betrokkenheid en klikken terugvinden, maar ook wat je hebt verkocht, het aantal klanten en je inkomsten.

Een compleet platform

MailChimp wil haar gebruikers in staat stellen om omzet te koppelen aan acties. Je wilt klanten binnenhalen en MailChimp wil daar een belangrijke rol in spelen, niet alleen met e-mailmarketing.

Lees hier het complete artikel. 

FB Blog MailChimp Presult

Is het de meest optimale oplossing?

Vanuit ons stellen we direct de vraag: is het de meest optimale oplossing? Wie immers met Facebook Adverteren aan de slag gaat, zal meer campagnes aanmaken, zoals retargeting of algemene prospecting campagnes. Het is even de vraag of je dit allemaal vanuit Mailchimp kunt en wilt doen.

Facebook heeft hier immers al een prima platform voor ontwikkeld. En anders zijn er voldoende alternatieven op de markt om je Facebook advertenties te beheren.

Wat denk jij? 

 

Meer weten? Check dan onze gratis gids met 15 Facebook advertentie tips!

Presult - Image CTA - Facebook 15 tips

Laten we kennismaken - Presult

Laten we kennismaken!

: We maken graag tijd voor je vrij